• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Dragoș Popescu: „Din informațiile mele colectarea pe fracția uscată a început cu stângul în Târgoviște”

Byadminstefan

iun. 27, 2022

Senatorul Dragoș Popescu, noul membru al organizației REPER, a transmis pe pagina sa de Facebook a apărut și primul clasament privind situația gestionării deșeurilor, realizat de ONG-ul de mediu “Act For Tomorrow”. Din acesta reiese faptul că municipiul Târgoviște este undeva în josul clasamentului, deoarece are de implementat cinci tipuri de deșeuri.

De asemenea, parlamentarul Dragoș Popescu spune că Primăria Târgoviște ar trebuie să se ocupe și de dotările unităților de învățământ pentru colectarea selectivă.

„Despre cum decurge colectarea deșeurilor în Dâmbovița am mai scris.

Încă nu a fost finalizată dotarea pe întreg teritoriul județului cu pubele de gunoi și saci.

Iată că avem și primul clasament care arată situația gestionării deșeurilor, realizat de ONG-ul de mediu “Act For Tomorrow”. Municipiul Târgoviște este la coada acestui clasament. De ce? Pentru că are de implementat colectarea pe 5 tipuri de deșeuri (mai ales biodeșeuri și deșeuri provenite din construcții) sau “plătește pentru cât arunci”.

Printre recomandări se află și aceea de organizare a unor campanii de informare și educare mai vizibile, dar și de construire a unor centre de colectare unde populația să poată debarasa gratuit deșeuri voluminoase sau din construcții și DEEE-uri în afara campaniilor de colectare.

Un alt aspect de care ar trebui să se ocupe Primăria Târgoviște ar fi acela al dotării tuturor unităților de învățământ cu infrastructură de colectare separată.

Din informațiile mele colectarea pe fracția uscată a început cu stângul în Târgoviște deoarece mai multe săptămâni cetățenii au așteptat să fie ridicați sacii, după care s-au dezangajat din această sarcină. Campania de informare este defectuoasă, nici acum în zonele de case populația nu știe în ce zile ar trebui ridicați sacii” , a transmis pe Facebook senatorul Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *