• sâm. sept. 23rd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Reacția senatorului Dragoș Popescu după ce Legea Pescuitului a fost aprobată în Senat

Byadminstefan

iun. 28, 2022

În plenul Senatului României a fost adoptată legea prin care tot fondul piscicol din România trece în administrarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură. Acest lucru se va întâmpla și cu fondul piscicol din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Parlamentarul de Dâmbovița, Dragoș Popescu, a luat cuvântul în plenul Senatului și a semnalat că odată cu aprobarea acestei legi, atribuțiile instituției Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vor fi eliminate, iar dimensiunea de protecție și conservare a resursei piscicole este exclusă.

De asemenea, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a transmis că aprobarea acestei legii este o decizie greșită.

„Legea Pescuitului a fost dezbătută ieri în plenul Senatului, de fapt o propunere de modificare legislativă a PNL-ului prin care se urmărește ca Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură să fie singura instituție responsabilă de domeniul pescuitului în România.

 

Nu ar fi o problemă, dacă această Agenție nu ar avea decât funcții de inspecție, control și producție.

În zone precum Biosfera Delta Dunării este absolut necesar să fie asigurată funcția de protecție a arealului piscicol și faunistic, iar instituția responsabilă este Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Deși am tot ridicat problema instituției care va asigura protecția arealelor piscicole, în cadrul dezbaterilor purtate în cadrul comisiei pentru mediu, argumentele mele au fost succesiv ignora. Până și Ministerul Mediului – România prin vocea ministrului Tanczos Barna, a recunoscut ulterior că votul „pentru” în forma actuală este o greșeală.

Singurul vot împotriva acestui proiect de lege în cadrul comisiilor de specialitate a fost al meu, unde am repetat în numeroase rânduri importanța includerii ARBDD printre instituțiile responsabile de piscicultură.

Proiectul de lege a trecut cu 102 voturi pentru, 2 împotrivă și 10 abțineri. De neînțeles cum chiar și foștii colegi de la USR PLUS au votat pentru.

Voturile împotriva acestui proiect în plenul Senatului au fost ale reprezentanților Partidul REPER(cu Cosmin Poteraș)” , a scris pe Facebook senatorul organizației politice REPER, Dragoș Popescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *