• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Rezultate BAC 2022: Județul Dâmbovița, cea mai crescută rată de promovabilitate din ultimii ani

ByDâmbovițaMedia

iun. 27, 2022

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2022 au fost publicate, în format anonimizat, pe site-ul evaluare.edu.ro. Pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bacalaureat 2022 apar coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile.

Anul acesta la nivelul județului Dâmbovița, a rezultat o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 69,74% (față de media națională – 73,3%), superioară cu 4,1% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut. În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații).

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 75,5%,.

Au promovat 1931 de candidați, dintr-un total de 2769 de candidați prezenți.

Trei candidați au încheiat probele scrise cu media 10. Aceștia provin de la trei colegii dâmbovițene: Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu”, Târgoviște, Colegiul Național ”Vladimir Streinu”, Găești și Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Pucioasa.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 27 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 40 / Istorie – 112)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 117 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la geografie: 391).

La polul opus, în două unități de învățământ liceal din județul Dâmbovița nu sunt candidați reușiți la această sesiune a examenului de bacalaureat. Este vorba despre Liceul Tehnologic Cojasca și Liceul Tehnologic Pucioasa.

„Acestea sunt rezultatele înainte de contestații. Procentul de promovabilitate în acest moment este de 69,74%. Acesta este procentul raportat la numărul elevilor înscriși. Avem și trei medii de 10. Un elev este de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, un alt absolvent este de la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” și cel de al treilea este de la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești. Specializările acestora sunt: cei doi, de la Pucioasa și „Ienăchiță Văcărescu” sunt de la Matematică-Informatică, iar cel de la „Vladimir Streinu” din Găești este un absolvent de Filologie. Într-adevăr, avem procente foarte mici la liceele tehnologice. Poate în viitor se va face un examen diferențiat pentru aceștia” , a transmis inspectorul școlar general, Ileana Nicolăescu.

Contestațiile mai  pot fi depuse astăzi, până la ora 18:00.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *