• lun. mart. 4th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Funcționarii publici declarați incompatibili de ANI, pot ocupa în continuare poziții de conducere la stat

ByDâmbovițaMedia

oct. 26, 2021

PNL, UDMR și PSD au refuzat să voteze în plenul Camerei Deputaților inițiativa legislativă a USR-PLUS, care împiedică accesul funcționarilor publici declarați incompatibili de ANI la poziții de conducere și control la stat pentru o perioadă de trei ani.

Senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu a semnalat pe pagina sa de Facebook faptul că nu se dorea decât o normalitate prin această propunere legislativă, ca demnitarii declarați incompatibili să nu mai aibă dreptul de a ,,jongla” și a lua decizii cu banii publici.

,,Deloc surprinzător poate, noul USL a respins în Camera Deputaților propunerea colegilor mei de modificare a legii de funcționare a Agenției Naționale de Integritate, astfel încât funcționarii publici declarați incompatibili să ia, literalmente, o pauză de 3 ani de la funcțiile publice de conducere și control, fie ele alese sau numite.

Concret, ceea ce doream a fi o simplă normalitate – ești incompatibil sau te afli într-un conflict de interese ca și demnitar, primești INTERDICȚIE în a-ți exercita atribuțiile  -(precum jonglarea cu bani publici), rămâne încă un nefiresc. Iar cetățenii buni mai primesc o palmă de la  majoritatea parlamentarilor PNL și de la PSD” , a transmis Dragoș Popescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *