• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu spune că Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a avertizat că valul patru va fi un dezastru

ByDâmbovițaMedia

oct. 22, 2021

În luna iulie a acestui  Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a efectuat o vizită la un centru de vaccinare din comuna dâmbovițeană Petrești. În cadrul acestui moment, ministrul  a semnalat că valul patru al pandemiei va fi al nevaccinaților.

La acel moment, numărul de îmbolnăviri cu Sars-CoV-2 la nivel național era foarte, la fel și cel al pacienților internați la ATI. Potrivit, senatorului USR-PLUS, Dragoș Popescu, la data respectivă, 18 iulie 2021, era raportate 44 de cazuri de noi infectări de COVID-19 și 30 de pacienți internați la ATI.

Situația epidemiologică din acest moment este dramatică, ajungându-se și la peste 18.000 de cazuri într-o zi. Locurile la ATI sunt din ce în ce mai puține. Toate aceste lucruri se întâmplă după ce președintele României, Klaus Iohannis și Primul-Ministru al României, Florin Cîțu, au ieșit public în această vară să spună că pandemia a fost învinsă.

Parlamentarul Dragoș Popescu a ridicat această problemă generată de modul în care autoritățile au gestionat valul patru, afirmând că nici militarizarea Guvernului și gestionarea programului de vaccinare de către un medic militar nu reprezintă cea mai bună variantă pentru România.

,,Cine sunt responsabilii de rata foarte mică de vaccinare din România?

Cine a gestionat procesul de vaccinare în țara noastră?

Cine răspunde pentru slaba pregătire a valului 4 al pandemiei?

Îmi aduc aminte că încă din luna iulie Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, aflată în vizită la un centru de vaccinare în comuna Petrești, a avertizat că “valul 4 al pandemiei va fi al nevaccinaților.”

Redau mai jos alte declarații ale Ioanei Mihăilă:

“Vrem să încurajăm medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe şi să îi încurajeze să se vaccineze. “

“Persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave, chiar dacă se infectează cu COVID-19.”

„Oamenii de știință spun că la sfârșitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne așteptăm ca același lucru să se întâmple și în România. Din ce vedem că s-a întâmplat în alte țări – o creștere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aștepta ca acest lucru să se întâmple și în România.”

„Trebuie în primul rând noi să fim responsabili și să ne vaccinăm, pentru că atunci nu va fi nevoie de restricții.”

Fac precizarea că în data de 18 iulie a.c. erau 44 cazuri noi de Covid-19 la nivel național și 30 de persoane internate la ATI.

Eu am ales să mă vaccinez cu doza a treia deoarece am încredere în recomandările medicilor și am luat în considerare declarațiile responsabile ale ministrului Ioana Mihăilă care a participat la campanii de vaccinare, chiar s-a implicat direct în acest proces pe toată perioada verii în timp ce președintele țării și premierul au dat liber la relaxare susținând că pandemia a fost învinsă.

Iată-ne acum din nou în vârful pandemiei, din cauza unor decidenți iresponsabili care nu au ținut cont de avertismentele oamenilor de știință și de măsurile propuse de Ministerul Sănătății. Nu a existat un alt ministru care să vaccineze și să promoveze vaccinarea așa cum a făcut Ioana Mihăilă.

Pe plan local, doamna subprefect Manea Marinela, a încurajat vaccinarea încă de la începutul mandatului. A contactat mai mulți primari și în colaborare cu medici de la DSP Dâmbovița a susținut vaccinarea prin deplasări în mai multe localități din Dâmbovița.

La întâlnirea cu membrii Asociației Primarilor i-a îndemnat pe edili să pună umărul la organizarea campaniei de vaccinare din satele și comunele dâmbovițene.

În campania de promovare a vaccinării am însoțit-o pe colega mea, subprefect, în comuna Lungulețu, unde au fost vaccinate doar 7 persoane. Primarul liberal a ales atunci să nu se vaccineze.

Se putea mai mult și mai bine? Evident. Dacă efortul era unitar și dacă fiecare și-ar fi adus contribuția, dacă cei cu putere de execuție erau mai convingători și dacă apelau, pe lângă exemplul propriu, la specialiști din domeniul medical, social sau al psihologiei, persoane publice, cu notorietate și în care oamenii să aibă încredere.

Nu cred în militarizarea Guvernului, așa cum nu cred că gestionarea programului de vaccinare de către un medic militar a fost cea mai inspirată idee” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *