• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Inaugurarea monumentului eroilor din Poiana, un tribut adus curajului și devotamentului

ByDâmbovițaMedia

iun. 24, 2024

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost prezentă la inaugurarea monumentului dedicat eroilor din comuna Poiana, care s-au sacrificat în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial. Acest eveniment a fost organizat pentru a onora memoria celor care au luptat pentru libertatea și suveranitatea României.

La inițiativa primarului comunei Poiana, Marian Șerban, evenimentul a adunat o serie de oficialități și membri ai comunității. Printre participanți s-au numărat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia, prefectul județului, Luciana Cristea, vicepreședintele CJD, Marian Tănase, subprefectul județului, precum și parlamentarii Carmen Holban și Radu Popa. Alături de aceștia, primarii localităților din împrejurimi, elevi, cadre didactice și locuitori ai comunei Poiana au venit să aducă un omagiu eroilor.

Ceremonia a debutat cu o slujbă religioasă, după care fiecare dintre oficialități a transmis mesaje  în cinstea evenimentului, care a coincis cu sărbătoarea Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Claudia Gilia, prefectul județului:

Este o bucurie și o onoare pentru mine și pentru noi să fim astăzi la Poiana, într-o zi de mare sărbătoare creștină, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Iată, la Poiana, administrația locală a ales să sărbătorească acest lucru printr-un eveniment deosebit, și anume resfințirea acestui monument. Este un gest de respect și de prețuire pentru ostașii români din Primul și al Doilea Război Mondial, care și-au sacrificat viața pentru independența, pentru suveranitatea României și pentru ca noi astăzi să fim un stat modern, un stat european. Domnule primar, vă felicit pentru această inițiativă, consiliul local și dragă comunitate, acest monument trebuie să fie, pentru tânăra generație, un loc în care, întotdeauna, să-și aducă aminte de cei care și-au sacrificat viața pentru România.”

 

Corneliu Ștefan, președintele CJD:

Astăzi participăm la un eveniment deosebit de important, nu doar pentru comunitatea dumneavoastră, ci pentru tot județul Dâmbovița. Astăzi nu inaugurăm doar un monument, astăzi avem un semn de recunoștință față de toți ostașii care au luptat pentru Poiana, pentru Dâmbovița, pentru România. Vreau să-l felicit pe domnul primar pentru această investiție, pentru readucerea aminte a tuturor ostașilor din comunitatea dumneavoastră.”

 

Marian Șerban, primar Poiana:

Trăim un eveniment emoționant, resfințirea monumentului eroilor, la finalizarea lucrărilor de restaurare executate de Primăria Poiana. Este un moment înălțător în cinstea locuitorilor din comuna Poiana, care și-au dat viața pentru țară, pentru libertate, ca noi astăzi să avem un trai mai bun. În semn de respect față de înaintași, de-a lungul timpului, în fiecare sat, comună sau oraș, au fost ridicate monumente, troițe și plăci comemorative.”

 

 

 

May be an image of 13 people

May be an image of 2 people and monument

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *