• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Investiții de peste 1,37 miliarde lei atrase în Dâmbovița prin Programul Național Anghel Saligny: ECHIPA PSD prezintă proiectele cheie pentru dezvoltarea județului

Byadminstefan

sept. 12, 2023

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PSD și CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat proiectele de dezvoltare care au atras peste 1,37 miliarde lei pentru județul Dâmbovița prin Programul Național Anghel Saligny. Într-o demonstrație de unitate și concentrare asupra dezvoltării locale, liderul PSD a subliniat importanța acestor investiții pentru comunitatea dâmbovițeană.

La conferința de presă susținută la sediul PSD Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan, a fost însoțit  secretarul executiv al partidului,  Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, prefectul județului, Claudia Gilia, precum și parlamentarii Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, alături de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.

Echipa PSD Dâmbovița, în colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița, a obținut finanțare pentru 137 de proiecte diverse în valoare totală de peste 1,37 miliarde lei.

Președintele Corneliu Ștefan a mai transmis că într-un singur an, au fost aprobate finanțări cu 25% mai mari prin Programul Național Anghel Saligny – 1.379.486.794 lei, comparativ cu Programul Național de Dezvoltare Locală, care a contractat lucrări de 1.101.356.804 lei în 12 ani. Acesta  a mai subliniat importanța concentrării pe proiecte concrete care să satisfacă nevoile locuitorilor și să contribuie la dezvoltarea județului. În plus, el a evidențiat proiectul crucial pentru orașul Găești – construirea centurii ocolitoare, care va rezolva problemele de trafic din zonă.

 

 

În ultima perioadă am ales să ne concentrăm asupra dezvoltării județului Dâmbovița, punând în plan secundar disputa politică. Ne-am orientat către proiectele care satisfac nevoile și interesele locuitorilor din județul nostru, preferând să nu dăm replici unor politicieni care nu sunt familiarizați cu realitatea prezentă în județul Dâmbovița, politicieni care reprezintă județul nostru în Parlamentul României. Nu am văzut nimic din partea lor în județul Dâmbovița. Ne-am concentrat eforturilor asupra unor aspecte esențiale care au un impact direct asupra vieții oamenilor din acest județ. Sunt proiecte și investiții care demonstrează că ne-am dedicat în totalitate dezvoltării județului Dâmbovița și am acordat prioritate intereselor și nevoilor locuitorilor județului nostru. Este important să ne amintim că dezvoltarea județului Dâmbovița nu poate fi realizată doar prin vorbe și promisiuni politice, ci prin acțiuni concrete și determinare. Se pare că în județul Dâmbovița doar ECHIPA PSD Dâmbovița a înțeles acest lucru.

 

Legat de proiectele administrative în județul nostru, investițiile în infrastructură și servicii publice sunt cruciale pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Prin intermediul Programului Național Anghel Saligny, județul Dâmbovița a reușit să obțină finanțare pentru 137 de proiecte cu o valoare de peste 1,37 miliarde de lei. Aceste investiții au un impact semnificativ asupra vieții locuitorilor și vor aduce numeroase beneficii pe termen lung pentru dâmbovițeni.

 

Unul dintre cele mai importante seturi de proiecte finanțate este reprezentat de cele 73 de investiții pe infrastructură rutieră. Așa cum am spus, prin Programul Anghel Saligny avem 137 de proiecte, cu o valoare de peste 1,37 miliarde lei, avem 73 de proiecte de modernizare a drumurilor publice, cu o valoare de peste 700 milioane lei, avem 27 de poduri și podețe cu o valoare de peste 84 milioane lei, avem 32 de proiecte privind sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială, cu o valoare de peste 475 milioane lei. Nu în ultimul rând, avem 80,7 km rețea de alimentare cu apă și 54,3 km rețea de canalizare, cu o valoare de peste 117 milioane de lei.

 

Legat de proiectele Consiliului Județean Dâmbovița, avem patru proiecte finanțate prin Programul Național Anghel Saligny, unul dintre cele mai importante proiecte este cel privind modernizarea Drumului Județean DJ724 Malu cu Flori- Pucheni, cu o lungime totală de 6,8 km, valoarea totală a proiectului fiind de 76 de milioane de lei. Este finanțat prin Programul Național Anghel Saligny cu suma de 41 milioane lei, diferența fiind suportată din bugetul propriu al Consiliului Județean.

 

Al doilea proiect îl reprezintă reabilitarea drumului județean DJ 712A Runcu- Râu Alb, cu o valoare de 14 milioane lei, prin Anghel Saligny avem alocată suma de 9 milioane lei, diferența de 5 milioane lei este suportată din bugetul propriu al Consiliului Județean.

 

Al treilea proiect finanțat prin Programul Național Anghel Saligny, modernizarea drumului județean DJ 714 Bolboci- Contur lac Bolboci – Cheile Tătarului. Se află în stadiu de finalizare, valoarea totală a proiectului fiind de 10 milioane lei.

 

Nu în ultimul rând, cel mai important și cel mai așteptat proiect, finanțat prin Programul Național Anghel Saligny, este centura orașului Găești, un drum finanțat în totalitate de Consiliul Județean Dâmbovița și așteptat nu dar de locuitorii orașului Găești, ci de între județul Dâmbovița, un drum cu o lungime de peste 4,5 km care va rezolva în totalitate traficul din zona orașului Găești. Prin Programul Național Anghel Saligny avem alocată suma de 80 milioane lei, 9 milioane lei fiind suportați din bugetul Consiliului Județean. Suntem în fază de acorduri la Agenția de Mediu și sperăm ca într-un timp cât mai scurt să scoatem la licitație execuția acestei centuri ocolitoare a orașului Găești”, a declarat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *