• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

IPJ Dâmbovița, recomandări pentru circulația rutieră pe drum cu polei

ByDâmbovițaMedia

ian. 12, 2022

În contextul apariției poleiului și a altor fenomene specifice sezonului rece, polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă și să adopte un comportament responsabil.

Nu uitați: utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive
antiderapante. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.
În timpul călătoriei, nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, motiv pentru care nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.
De asemenea, manifestați atenție sporită pe toată durata deplasării, în special la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate sau la intrările și ieșirile de pe poduri. Se recomandă evitarea depăşirilor care, în condiţiile unui carosabil acoperit cu polei, se dovedesc extrem de periculoase. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *