• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

La Târgoviște a început curățenia de primăvară!

ByDâmbovițaMedia

mart. 22, 2022

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că toate străzile vor fi igienizate. De asemenea, vor igienizate parcurile și spațiile verzi. În cadrul acestor acțiuni de curățenie generală sunt implicați și beneficiarii de ajutoare sociale din Târgoviște, care vor pune umărul la igienizarea orașului. Pentru ca ritmul lucrărilor să fie unul cât mai bun, toate mașinile și utilajele din dotarea Direcției de Resort a Primăriei Târgoviște vor fi folosite pentru curățarea integrală a municipiului.

,,Iată că se pare că vine în sfârșit primăvara și este o perioadă în care la nivelul municipiului Târgoviște începem curățenia generală, este vorba de o activitate anuală, este vorba de o activitate care va viza toate cartierele din municipiul Târgoviște, stradă cu stradă, cartier cu cartier, parc cu parc și spațiu verde cu spațiu verde…Toate acestea vor fi curățate de către administrația publică a municipiului Târgoviște, este vorba de o activitate coordonată de Direcția de Salubritate, dar toate instituțiile subordonate Primăriei Târgoviște participă la această activitate.

Este o invitație și pentru târgovișteni de la care dorim nu neapărat să intre în această activitate așa cum fac salariații administrației publice locale, dar să păstreze curățenia. Lucrul acesta este foarte foarte important. Hai să încercăm să nu mai aruncăm deșeurile la întâmplare, hai să încercăm să nu mai aruncăm resturile de țigări pe geamurile de la mașină. Am văzut și situații în care se aruncă pe geamurile de la apartament punga de gunoi. Sunt anumiți oameni, puțini la număr, dar care fac foarte mult rău, pur și simplu aruncă punga de gunoi de la geamul apartamentului.

Nu cred că este normal într-o societate civilizată să se întâmple așa ceva. Această campanie este nu numai una foarte completă și foarte utilă în sensul că, după cum observați se curăță, se igienizează trotuarele, spațiile verzi , parcurile din municipiul Târgoviște, dar în același timp este și o campanie de conștientizare, pentru că este imperios necesar să avem un mediu înconjurător curat, un mediu sănătos. Aș mai adăuga și cu privire la faptul că în această campanie sunt implicați și beneficiarii de ajutor social. La nivelul municipiului Târgoviște înregistrăm un număr de 209 beneficiari de ajutor social.

Este cel mai mic număr înregistrat vreodată la nivelul municipiului Târgoviște. Încet – încet, până la Paște, eu sunt convins că vom reuși să dăm o altă imagine municipiului Târgoviște din punct de vedere al igienizării, din punct de vedere al curățeniei și revin cu invitația de a ruga toți târgoviștenii să participe la această activitate. Nu e greu. Necesită numai puțină conștientizare, puțină grijă și puțină responsabilitate “,  a declarat  Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *