• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Legea pentru distrugerea Defileului Jiului

ByDâmbovițaMedia

mart. 9, 2022

Semnal de alarmă transmis de senatorul Dragoș Popescu! Proiectul de lege inițiat de PSD care declară amenajări de noi hidrocentrale în Defileul Jiului și care va duce la distrugerea acestuia, va intra luni, 14 martie, în plenul Senatului pentru votul final!

Senatorul USR, Dragoș Popescu, a făcut  sesizări la Comisia de Mediu a Senatului. Acesta a oferit mai multe detalii despre această situație.

„Alertă: Legea Anti-Natură a PSD, prin care se încearcă modificarea limitelor ariilor naturale protejate, cu dedicație pentru distrugerea Defileului Jiului cu hidrocentrale inutile este împinsă pe repede înainte în Parlament!

Pentru a asigura vot pozitiv, s-a afișat avizul Consiliului Economic și Social ca fiind unul favorabil, deși motivarea era specifică unui aviz nefavorabil” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu. Acesta a mai vorbit și despre alte consecințe ale legii propuse de Partidul Social Democrat.

„Analizând consecințele și contextul legii, propunerea legislativă este elaborată pentru a favoriza ilegalități. Investițiile aduse în discuție au fost făcute cu încălcarea flagrantă a legilor de mediu, fapt dovedit în cazul hidrocentralei de pe Jiu chiar de instanță, prin anularea autorizației de construire, întrucât nu exista o evaluare a impactului de mediu, aviz de mediu şi multe altele, în condițiile în care România are deschisă o procedură de infringement pentru hidrocentrale în arii protejate încă din 2015”

Epopeea avizului este una aparte, pe care am sesizat-o și eu către Comisia de Mediu a Senatului: Consiliul Economic și Social a dat aviz favorabil, care a devenit în aceeași zi, printr-o erată, nefavorabil, după care avizul este afișat pe site-ul senatului ca fiind favorabil. O „Greșeală” care poate însemna un vot pozitiv în comisii pentru o propunere legislativă care este în mod evident elaborată pentru a favoriza un tun economic pentru cei ce vor construi hidrocentralele, cu pierderi mari pentru mediu și beneficii puține spre deloc pentru cetățeni.

––-Luni, 14 martie, proiectul ar urma să intre la votul final în plenul Senatului!––

Am sesizat pe 22 februarie comisarul european responsabil de mediu, Virginijus Sinkevičius, referitor la propunerea legislativă toxică depusă în Parlament de PSD, prin care se încearcă crearea cadrului legal pentru modificarea limitelor ariilor naturale protejate, cu dedicație pentru proiectul de construcție a unor hidrocentrale în Defileul Jiului.

Astăzi am trimis și europarlamentarilor români o scrisoare prin care îi anunț despre ce se încearcă prin această propunere legislativă.”

 

Proiectul de lege propus de PSD:

 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *