• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Mesajul senatorului Dragoș Popescu despre Ziua Internațională a luptei pentru eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor

ByDâmbovițaMedia

nov. 25, 2021

În fiecare an, pe 25 noiembrie, este marcată Ziua Internațională a luptei pentru eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor. Odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19, statisticile arată că numărul cazurilor de violență împotriva  femeilor, în special cele de violență domestică, s-au intensificat.

Senatorul Dragoș Popescu a transmis un mesaj în care a subliniat faptul că este nevoie programe pentru formarea asistenților sociali, a polițiștilor și magistraților în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice. Nu în ultimul rând, parlamentarul a precizat că ar fi nevoie și de formarea  unor programe de consiliere și suport psihologic pentru agresori.

,, Astăzi este Ziua Internațională a luptei pentru eliminarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor.

Această luptă privește societatea în ansamblul ei. Nu putem avea o societate în care să ne fie tuturor bine, ignorând cutume, obiceiuri, norme sau practici care afectează viețile femeilor de lângă noi.

Măsurile care ar trebui implementate de nou înființatul (cu dedicație) minister al familiei nu se regăsesc în program. Am atașat mai jos partea din programul propus de conducerea noului minister cu privire la violența domestică. Nimic concret și de substanță.

Este nevoie de programe pentru formarea asistenților sociali, a polițiștilor și magistraților în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice, dar și a unor programe de consiliere și suport psihologic pentru agresori.

Este nevoie de programe de sprijin și dezvoltare pentru rețelele de suport pentru victimele violenței.

Este nevoie de ajutor pe termen determinat pentru victimele violenței domestice care, dincolo de intervenția de urgență, nu au întotdeauna mijloacele financiare pentru a-și asigura un spațiu de locuit, loc de muncă sau calificare profesională, pentru a le da răgazul să își îmbunătățească situația economică.

Și, mai presus de toate, este nevoie de pedepsirea și descurajarea încălcării ordinelor de protecție.

Femeile trebuie să aibă o viață trăită în libertate, demnitate și respect.

Violența nu trebuie tolerată sub nicio formă, nu are nicio justificare și este în afara legii!” , a fost mesajul senatorului Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *