• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Noi reglementări legale pentru securitatea și sănătatea în muncă, eveniment online organizat de ITM Dâmbovița

ByDâmbovițaMedia

mart. 3, 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Inspecția Muncii organizează, mâine, 4 martie 2022, începând cu ora 10.30, un eveniment online, prin care se dorește prezentarea și explicarea, acolo unde este cazul, a noutăților legislative din 2022, survenite odată cu aprobarea modificărilor aduse H.G. nr. 1425/2006, în concordanţă cu Legea nr. 208/2021 şi Legea nr. 319/2006.
Prezentarea vizează atât interpretarea și aplicarea corectă a noilor prevederi legale, referitoare la comunicarea și cercetarea evenimentelor în care sunt implicați lucratori, cât și explicații privind posibilitatea de a utiliza semnătura electronică şi mediul online, în emiterea și gestionarea documentelor aferente relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă.

Denumită ”Modificări și noutăți legislative aduse în domeniul Securității și Sănătății în muncă”, acțiunea se adresează angajatorilor, managerilor, servicilor externe de securitate și sănătate în muncă, specialiștilor S.S.M. și H.R. din sectorul public și privat, precum și tuturor persoanelor interesate de modificările și noutățile legislative din domeniul SSM.
În cadrul evenime��tului, inspectorul general de stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu va prezenta modificările aduse legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă, dar și puncte de vedere oficiale privitoare la punerea în aplicare a ultimelor prevederi legale, urmând ca apoi să răspundă întrebărilor adresate de participanţii la eveniment, activitatea fiind una interactivă.

Printre subiectele propuse pentru dezbaterea de mâine se numără: comunicarea şi cercetarea accidentelor de muncă, inclusiv a celor produse în afara graniţelor României, utilizarea mediului online în activitatea de securitate şi sănătate în muncă, folosirea semnăturii electronice, avansată sau calificată, pentru toate documentele din domeniu
SSM/HR, completarea fişei de instruire individuală şi consemnarea instruirii în format electronic, punerea la dispozitie a documentelor electronice cu prilejul controalelor efectuate de INSPECŢIA MUNCII. Persoanele care doresc, se pot înscrie la dezbatere, accesând următorul link: https://www.conferinte.ro/evenimente/inspectia_muncii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *