• vin. sept. 30th, 2022

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Răspunsul Comisiei Europene în urma sesizărilor la DNA făcute de Dragoș Popescu pentru cele 760 de autorizații emise ilegal de funcționarii Apelor Române

Byadminstefan

mart. 16, 2022

Comisia Europeană a confirmat sesizarea senatorului Dragoș Popescu cu privire la cele  760 de autorizații emise fără documentația completă cerută de lege, acordate de către funcționari din  conducerea  Apelor Române.

Aceste ilegalități au intrat sub investigația Comisiei Europene, care a trimis autorităților române întrebări suplimentare, inclusiv cu privire la problema semnalată de senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

 

 

„În februarie am depus un denunț la DNA cu privire la 760 de autorizații emise de funcționari cu funcții de conducere de la Apele Române, care au fost eliberate fără documentația completă cerută de lege.

Astăzi a venit și răspunsul Comisiei Europene, pe care am sesizat-o cu privire la practica Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR)  de a acorda autorizaţii de gospodărire pentru lucrări de construcţie în lipsa unor avize de gospodărire a apelor și fără ca documentațiile tehnice de fundamentare să fie complete.

Comisia Europeană arată că dacă autoritățile noastre nu sunt interesate de consecințele emiterii de acte fără bază legală, Comisia este și va adăuga această problematică la investigația privind conformitatea cu legislația europeană. CE menționează că la data de 8 martie 2022, a transmis autorităților române întrebări suplimentare, inclusiv cu privire la problema descrisă de mine.

Pentru că există obligația existenței avizelor în Legea apelor 107/1996, rezultă că autorizațiile ANAR au fost emise cu  încălcarea legii, în acest sens Corpul de control al prim-ministrului a confirmat:

ilegalitatea emiterii Autorizaţiilor în lipsa avizului – în pofida articolelor de lege irelevante, dar prezentate de ANAR drept justificare, puncte de vedere pe care Corpul de Control nu şi le însușește;

faptul că în perioada 2019-2020, la nivel naţional au fost emise un total de 760 de astfel de autorizaţii ilegale, practica compensată prin lipsa aplicării oricăror tipuri de sancţiuni” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „USR plus Comisia Europeană a confirmat, la sesizarea mea, extinderea investigatiei cu privire la conformitatea legislatiei nationale cu Directiva-cadru apă. Peste 760 de autorizații de gospodărire a apelor cu documentații incomplete. European Commission DragoÈ Popescu Senator de DâmboviÈa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.