• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN TÂRGOVIȘTE – 2022

ByDâmbovițaMedia

ian. 6, 2022

În prezența a numeroși credincioși din vechea Cetate de Scaun munteană și din împrejurimi, cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului, joi, 6 ianuarie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți și diaconi,  a săvârșit Sfânta Liturghie, în Catedrala din Târgoviște.

 

 

După aceea, în fața sfântului lăcaș, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba sfințirii Aghiasmei celei Mari și toți cei prezenți la slujbă au fost binecuvântați prin stropire cu această apă sfințită. De asemenea, le-a fost oferită, Aghiasma Mare în sticle special pregătite.

 

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a  aprofundat semnificația teologică și misionară a evenimentului Botezului Domnului, evidențiind sensul său soteriologic și eclesiologic.

 

Teofania sau arătarea Sfintei Treimi cu acest prilej ne oferă certitudinea pururea prezenței binefăcătoare, înnoitoare și sfințitoare a lui Dumnezeu în lumea Sa. De asemenea,  Cel fără de păcat a luat asupra Sa păcatele lumii, iar Botezul Său poartă germenele profetic al Morții și Învierii Sale. Înaltul Ierarh a explicat importanța liturgică și duhovnicească a Aghiasmei celei Mari pentru viața credincioșilor, ca sfințire și binecuvântare, precum și ca ajutor pe drumul aprofundării comuniunii cu Dumnezeu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *