• Dum. iun. 16th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu, despre proiectul Consiliului Județean pentru demolarea a trei clădiri care au aparținut fostei Școli de Cavalerie de la Târgoviște

ByDâmbovițaMedia

mai 27, 2022

În ședința ordinară a  Consiliului Județean Dâmbovița a fost aprobat un proiect de hotărâre pentru demolarea a trei clădiri care au aparținut fostei Școli de Cavalerie de la Târgoviște. Două dintre clădiri au fost construite în anul 1910 și cea de-a treia în 1920. Senatorul USR, Dragoș Popescu, a reacționat asupra acestui subiect.

„Am primit invitația de a participa la “Zilele Județului Dâmbovița” în perioada 1-5 iunie, eveniment prin care conducerea CJD dorește promovarea “elementelor de identificare” ale județului, precum cultura, valorile sau tradițiile.

Astăzi, Consiliul Județean Dâmbovița, propune spre aprobare demolarea unor clădiri foarte vechi ce au aparținut fostei Școli de Cavalerie de la Târgoviște. Aceste clădiri fac parte din istorie și sunt simboluri ale regalității, armatei și hipismului.

Cum este posibil să îndemni la descoperirea istoriei și arhitecturii locale și în același timp să aprobi demolarea acestor simboluri de sute de ani?

Ipocrizie sau interes?

Mai multe informații găsiți pe pagina “Târgoviștea restaurată” și transmit pe această cale sincere aprecieri celor care semnalează astfel de acțiuni sau promovează clădirile de patrimoniu” , a fost mesajul senatorului Dragoș Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *