• Dum. apr. 14th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu este prezent la EU CLEAN AIR Forum, de la Madrid

ByDâmbovițaMedia

nov. 18, 2021

Senatorul USR-PLUS Dâmbovița participă astăzi și mâine la cea de-a treia ediție a EU Clean Air Forum, eveniment organizat la Madrid de către Comisia Europeană.

Aerul curat este esențial pentru o viață sănătoasă. Calitatea aerului încă are de suferit în multe țări din Uniunea Europeană, în special în România. Poluarea aerului este încă principala cauză de mediu a deceselor premature în Europa. Senatorul Dragoș Popescu a transmis pe pagina sa de Facebook că la ediția din acest an vor fi dezbătute subiecte precum calitatea aerului și sănătatea, schimbările climatice și importanța aerului curat pe care toți oamenii merită să-l respire. De asemenea, atenția va fi îndreptată și pentru câteva reguli europene cu privire la calitatea aerului.

,,Astăzi și mâine particip la EU Clean Air Forum, ajuns la a treia ediție, care se desfășoară la Madrid și este organizat de Comisia Europeană.

Anul acesta vor fi abordate teme precum calitatea aerului și sănătatea, schimbări climatice și biodiversitate, dreptul cetățenilor la aer curat, revizuirea regulilor europene cu privire la calitatea aerului.

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, a deschis agenda forumului, urmat de dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Poluarea aerului cauzează boli respiratorii și cardiovasculare și reprezintă principalul factor de mediu înconjurător al deceselor premature din Europa.

Discuțiile de astăzi vor fi focusate pe impactul poluării aerului asupra sănătății și motivele pentru care calitatea aerului trebuie îmbunătățită, dar și pe legătura dintre aer și toate aspectele societății : de la viața de zi cu zi până la aspectele economice.

De asemenea, vor fi prezentate cele mai eficiente soluții cu privire la dezvoltarea spațială și mobilitatea urbană” , a transmis senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *