• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Senatorul Dragoș Popescu solicită autorităților informații despre colectarea și transportarea deșeurilor

ByDâmbovițaMedia

mart. 11, 2022

În prima zi a lunii martie, în județul Dâmbovița a fost dat startul colectării separate a deșeurilor. Senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu, a transmis pe pagina sa de socializare că și la Răcari a început distribuirea pubelelor și sacilor pentru colectarea selective a deșeurilor. Totuși, acesta spune că oamenii nu au fost informați despre cum ar trebui folosite recipientele și despre orarul de ridicare. De asemenea, parlamentarul a mai transmis că a înaintat o solicitare autorităților pentru informații privind modalitățile de colectare și transport al deșeurilor.

„Colectarea separată a deșeurilor a început pe raza județului Dâmbovița. Deși fusese inițial anunțată pentru data de 1 ianuarie a.c. noua procedură de colectare pe două fracții – umedă/uscată – și transport separat a demarat la data de 1 martie. Distribuirea pubelelor și sacilor este în plină desfășurare însă procesul este destul de greoi având în vedere că cetățenii nu au fost suficient informați despre folosirea recipientelor și despre orarul de ridicare.

La Răcari au fost distribuiți sacii galbeni (plastic/metal) și albaștri pentru (hârtie/carton) care vor fi ridicați imediat a doua zi după ridicarea gunoiului menajer, adică astăzi. Fracția umedă (gunoiul menajer) se depozitează în containerele negre și se ridică în fiecare zi de joi.

Am solicitat autorităților informații cu privire la mai multe aspecte ce implică noua modalitate de colectare și transport. Până la primirea unui răspuns clarificator am început colectarea separată în propria gospodărie și am folosit recipientele primite conform noilor condiții. Acum aștept ca SUPERCOM să ridice sacii potrivit programului anunțat” , a transmis senatorul USR-PLUS, Dragoș Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *