• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Viitoarea bază sportivă de la Campusul Universității „Valahia” capătă forme

ByDâmbovițaMedia

sept. 20, 2023

În Campusul Universității „Valahia” din Târgoviște, executivul Primăriei  a organizat o conferință de presă pe șantierul unde se construiește viitoarea sală de sport.

 

Lucrările la noul complex sportiv au avansat, iar autoritățile locale anunță că sunt șanse mari ca sala să fie inaugurată la începutul anului 2024.

Primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și de city managerul orașului, Gabriel Boriga, au fost prezenți la eveniment, alături de rectorul Universității „Valahia”, Laura Gorghiu.

Sala de sport în construcție va deveni a doua ca mărime și capacitate de spectatori din oraș, imediat după Sala Polivalentă. Proiectul  are în vedere crearea unui teren multifuncțional pentru sporturi precum volei, handbal, baschet și altele. Tribuna va oferi 180 de locuri pentru spectatori, iar în clădirea anexă se vor amenaja vestiare și birouri. În plus, în jurul sălii, vor fi create spații verzi pentru a oferi o atmosferă plăcută.

Primarul Stan a declarat: „Suntem în Campusul Universității „Valahia”, unde administrația locală târgovișteană, prin Compania Națională de Investiții, construiește o sală de sport. Aceasta va fi a doua ca mărime și capacitate de spectatori din oraș, după Sala Polivalentă. Discutăm despre un proiect care presupune un teren multifuncțional pentru volei, handbal, baschet și altele. Tribuna va avea 180 de locuri. Aici vor fi construite vestiare, birouri, și se vor amenaja spații verzi în jurul sălii. Vom face tot ceea ce este necesar pentru o facilitate sportivă care va fi utilizată, atât de către sportivi, cât și de către studenții universității. Sperăm că va fi gata pentru utilizare la începutul anului viitor. Este o sală cu terenul la dimensiunile oficiale, dotată cu tot ce este necesar. Valoarea investiției se ridică la aproape 8,8 milioane de lei. Lucrările au avansat considerabil, sala este deja acoperită, iar acum se lucrează la închideri. De asemenea, acoperișul a fost tratat pentru rezistență la incendii, iar grinzile sunt pregătite.”

Rectorul Universității „Valahia”, Laura Gorghiu, a subliniat importanța proiectului pentru studenți și comunitatea universitară, afirmând: „Studenții noștri, nu doar cei de la specializările Educație Fizică și Sport sau Kinetoterapie, ci toți studenții universității noastre se vor bucura de un spațiu modern în care să-și desfășoare activitățile didactice legate de disciplina Educație Fizică și Sport și nu numai. Aici vor avea loc și competiții ale echipelor studențești. Bineînțeles, vor putea să-și petreacă timpul liber aici, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții în întregul Campus și la facilitățile pe care această sală le va oferi. Este o investiție semnificativă pentru Universitatea „Valahia” din Târgoviște, realizată în parteneriat cu autoritățile locale, care va contribui la dezvoltarea Campusului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *