• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Încă o victorie pentru mediu! Legea care interzice achiziția de la persoane fizice a metalelor care prezintă urme de arderi, a fost promulgată!

ByDâmbovițaMedia

iun. 3, 2022

O victorie importantă în lupta pentru un aer mai curat! Legea privind interzicerea achiziționării de la persoane fizice a metalelor obținute prin ardere și procese chimice a fost promulgată.

Senatorul USR – Plus Dâmbovița, Dragoș Popescu, a dus lupte grele ca această inițiativă legislativă să aibă câștig de cauză. Parlamentarul mai este membru al Comisiei de Mediu, iar acest proiect a fost unul dintre obiectivele sale, încă de la începutul mandatului de senator. După ce inițiativa legislativă a primit vot favorabil în Camera Deputaților, iată că a fost înfăptuit și ultimul pas, acela de promulgare al legii.

„A fost promulgată legea care interzice achizitia de la persoane fizice a metalelor care prezintă urme de arderi! O veste buna si o victorie pentru mediu!

  • interzicerea achiziţionării metalelor feroase şi neferoase obținute prin procese termice și chimice de la persoane fizice va diminua fenomenul arderilor deșeurilor.
  • din 2019 până în prezent au fost arse peste 870 de tone deșeuri în orașe și localități ilfovene, o mare parte dintre acestea reprezentând materiale compozite folosite pentru obținerea metalelor.

Efectul pe care această lege îl produce este că blochează posibilitatea persoanelor fizice de a vinde către operatorii economici, de tipul centrelor REMAT, metale obținute prin ardere sau tratare chimică. Fără o piață pentru comercializarea acestor metale, arderea deșeurilor în acest scop va deveni neprofitabilă.

Dar pe lângă asta și, cred eu, la ce trebuie neapărat să ne uităm în continuare, este modul în care:

  • Putem să destructurăm rețelele de infracționalitate care recurg la aceste practici.

și

Politici sociale necesare pentru scoaterea comunităților sărace din situatia actuala și, implicit din aceste rețele. Trebuie spus că aceste comunități sunt de două ori nedreptățite, ele trăiesc în sărăcie și devin instrumentele infractorilor și în același timp suferă cel mai tare de pe urma acestor activități de ardere a deșeurilor, căci acei copii și cetățeni sunt cei mai expuși nivelurilor mari de poluare” , a transmis senatorul USR, Dragoș Popescu.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *