• sâm. iul. 20th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Inspecția Muncii – Versiune nouă a aplicației Revisal, pentru angajați

Începând cu data de 19 decembrie 2020, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor o versiune actualizată a aplicației Revisal pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

Începând cu data de 19 decembrie 2020, transmiterea registrului poate fi efectuată numai pentru fișiere de tip rvs. generate sau validate din versiunile 6.0.7/6.0.8 ale aplicației Revisal.
Versiunea aplicației Revisal 6.0.8 cuprinde o serie de elemente noi:
– Actualizarea nomenclatorului COR
Actualizarea Clasificării Ocupaţiilor din România, în conformitate cu Ordinul de modificare şi
completare a Clasificării Ocupaţiilor din România – nivel de ocupaţie emis de Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale și Institutul Naţional de Statistică nr. 1.477/ 12.10.2020 / 1.056/14.10.2020.
Contractele în vigoare (active/suspendate/detașate) care au înregistrat codul 3252, în versiunea 6.0.8 nu se vor actualiza automat la noua  versiunea de COR și vor fi regăsite în lista Actualizare COR, unde se va selecta ocupația aferentă contractului dintre codurile nou apărute  325201 administrator programe naţionale boli transmisibile/ 325202 agent reţea boli transmisibile/325203 asistent coordonator programe naţionale curative şi boli netransmisibile (sau oricare alta ocupație validă din nomenclatorul actualizat).
– Introducerea unui nou atribut pentru câmpul Tip normă:  Normă întreagă conform OUG
132/2020, care are asociate informații referitoare la durata timp muncă, tip interval repartizare și timp muncă. Se aplică pentru toate tipurile de contract existente cu normă întreagă (Contract individual de muncă, Contract de muncă la domiciliu, Contract de munca cu clauza de telemuncă, Contract de ucenicie la locul de muncă, Contract de muncă temporară), mai puțin pentru tipul de contract Contract individual de muncă pentru tineri dezavantajați – Legea 189/2018.
– Introducerea unui nou tip de contract: Contract de muncă temporară cu clauză de telemuncă.
– Alinierea perioadei contractului de ucenicie la prevederile legale în vigoare: perioada de
contract acceptată este cuprinsă în intervalul 6 – 36 luni.
– Identificatorul de salariat: CNP/Serie pasaport/Serie Act nu mai acceptă virgulă.  Nu se mai permite înregistrarea de identificatori care conțin caracterul virgulă.
– Indentificatorul de contract: Număr contract nu mai acceptă virgulă. Nu se mai permite
înregistrarea de identificatori care conțin caracterul virgulă. Aceasta restricție se aplică
contractelor neradiate, aflate în una din stările următoare: activ, suspendat sau detașat.

Inspector şef
Marius Lixandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *