• lun. feb. 6th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Numirea directorilor de școli fără concurs, decizie contestată de senatorul Dragoș Popescu

Byadminstefan

aug. 20, 2021

Senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu a reacționat pe pagina sa de Facebook, semnalând faptul că este momentul să înceapă depolitizarea instituțiilor de învățământ din România!

Numirile din pix ale directorilor de școli de către inspectoratele școlare reprezintă o practică învechită, spune senatorul, în urma cărora sistemul educațional a avut de suferit.

Președintele României, Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea care prevede ca, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de şcoli, directorii interimari să fie numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare, adică de factorul politic. Acesta a retrimis legea la Parlament, invocând neclarități în lege, urmând să fie dezbătută în Parlament în această toamnă.

Parlamentarul Dragoș Popescu a declarat că lupta pentru depolitizarea instituțiilor de învățământ continuă și în aceste condiții, iar unitățile de învățământ să fie conduse de oameni care dau dovadă de competență și profesionalism.

 

,,August fierbinte pentru directorii de școli care așteaptă să afle dacă își pot continua ca intermari activitatea de directori sau dacă vor fi schimbați din pix de către inspectorate.

Deși mulți politicieni, inclusiv ministrul de resort, afirmă public susținerea depolitizării din sistemul de educație, se pare că în realitate lucrurile stau altfel.

Mai grav este faptul că înlocuitorii celor aflați în funcții de conducere a instituțiilor școlare sunt mai slab pregătiți sau chiar lipsiți de experiență.

În calitate de senator USRPLUS afirm și susțin cu tărie necesitatea organizării unor concursuri corecte și echitabile.

Depolitizarea instituțiilor trebuie să înceapă acum!

Sunt profund dezamăgit de modalitatea învechită de numire a noilor directori de școli.

Vom lupta din nou în Parlament pentru reforme în educație, transparență, competență, corectitudine și profesionalism.

“Fără politică în școală” a fost unul dintre angajamentele USRPLUS din campania electorală și vom depune toate eforturile pentru a-l îndeplini.” , a transmis pe pagina sa de Facebook senatorul USR-PLUS Dâmbovița, Dragoș Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *