• Dum. iun. 16th, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma, clarifică situația privind impozitarea darurilor de nuntă și botez

ByDâmbovițaMedia

sept. 26, 2023

În cadrul conferinței de presă organizată de PSD Dâmbovița la începutul acestei săptămâni, Constantin Cozma, purtătorul de cuvânt al formațiunii politice, a dorit să clarifice o preocupare frecventă cu privire la posibila impozitare a darurilor de nuntă și a celor primite la botez. El a subliniat că aceste zvonuri sunt nefondate și că guvernul nu intenționează să impoziteze aceste tipuri de daruri. Cu toate acestea, a adăugat că vor fi luate măsuri pentru veniturile nedeclarate care nu pot fi justificate.

„Săptămâna trecută, au fost prezentate datele legate de echilibrarea bugetară și disciplina financiară, și așa cum se întâmplă în astfel de situații, din păcate, apar și zvonuri. Premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație publică în care a subliniat clar: Nu se impozitează niciun dar de nuntă și niciun dar primit la botez. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că veniturile nedeclarate vor rămâne neimpozitate. Statul are responsabilitatea de a încuraja respectarea legilor fiscale și de a combate evaziunea fiscală. Prin urmare, vor fi luate măsuri pentru a recupera veniturile nedeclarate care nu pot fi justificate. Această măsură se aplică tuturor veniturilor nejustificate. Cu alte cuvinte, nunțile și botezurile nu vor fi supuse impozitării, iar impozitarea vizează în principal veniturile care nu sunt corect declarate. Scopul acestei acțiuni, așa cum am menționat mai devreme, este să asigure echitatea și conformitatea fiscală”, a explicat Constantin Cozma, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița.

Această declarație clarificatoare arată hotărârea guvernului de a sprijini cetățenii în privința respectării legilor fiscale, evitând în același timp impozitarea inutilă a darurilor personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *