• mar. mai 21st, 2024

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Se dă liber la vânătoare de păsări! Senatorul Dragoș Popescu a scris despre riscurile acestei legi

ByDâmbovițaMedia

mai 26, 2022

În Parlamentul României a fost adoptat miercuri proiectul de lege care prevede cote de vânătoare zilnice, în loc de anuale, pentru păsările migratoare. Parlamentarul USR, Dragoș Popescu, a reacționat de mai multe ori pe această temă, semnalând faptul că modificările acestei legi vor aduce multe riscuri pentru populația de păsări din România.

„Ce presupun modificările aduse legii 407/2006 pentru populația de păsări din România?

Există riscul ca numărul de exemplare ce va fi vânat să fie peste limita acceptabilă de exploatare;

Renunțarea la cote va conduce la dispariția unor întregi specii;

Vânarea de păsări migratoare se va face fără a avea cote stabilite și fără a se cere alte avize, acorduri sau autorizări suplimentare.

Soluția, clar nu este eliminarea cu totul a cotelor anuale de vânătoare, ci înlocuirea lor cu cote care au la bază studii și care nu vor conduce la decimarea unor întregi populații de păsări.

Directiva 2009/147/CE privind conservarea păsărilor sălbatice prevede același lucru, ca aceste cote anuale de vânătoare să aibă la bază studii cu privire la impactul asupra populațiilor.

Cum se va termina tot acest proces? Previzibil, varianta actuală a legii ne va atrage cu siguranță a nouă procedură de infringement și pe acest subiect” , a explicat senatorul USR PLUS, Dragoș Popescu.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Legea care dă liber la vânătoarea de păsări migratoare a trecut și de Camera Deputaților. Specii întregi ar putea fi exterminate! Ne paște o procedură de infringement. Senator Dragos Popescu Circumscripția DâmboviÈa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *