• sâm. sept. 23rd, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Sute de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii dâmbovițeni în prima zi a lunii februarie

Byadminstefan

feb. 2, 2022

La data de 1 februarie a.c., 238 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu efective de jandarmi, au continuat acțiunile pentru siguranța cetățenilor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 18 evenimente, dintre care 13 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate 10 infracțiuni, din care 7 contra persoanei și 1 contra patrimoniului.
Totodată, polițiștii au aplicat 204 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 46.055 de lei, au reținut 8 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe raza întregului județ, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, au fost legitimate 3.016 persoane, verificate 94 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 86 de restaurante/terase/fastfood-uri.
Activitățile desfășurate au vizat și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport de persoane, fiind controlate 317 de astfel de vehicule.

Totodată, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale unor persoane pe care le-au depistat în timp ce nu respectau reglementările privind portul măștii de protecție.

Exemplu:
În cursul nopții de 1 spre 2 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Tărtășești au depistat un tânăr în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea Urziceanca, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută de art.335 alin. 1 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *