• mar. nov. 28th, 2023

Dambovita Media

Stiri din Dambovita

Ce mai cauta prietenii pe Dambovita Media. Click pe tag

Doar 5% din pădurile din România sunt protejate de lege

Byadminstefan

aug. 26, 2021

Statistici sumbre pentru pădurile românești! Potrivit datelor oficiale, în România sunt peste 6,5 milioane de hectare de pădure. Asta înseamnă că mai bine de un sfert din teritoriul naţional este acoperit cu păduri de răşinoase şi foioase.

Tot mai multe organizații de protecţie a mediului şi faunei consideră că pădurile din România nu beneficiază de  protecţie suficientă împotriva distrugerii şi tăierilor ilegale. Doar 5% din pădurile de la noi beneficiază de protecţie legală. România este țara care beneficiază de cele mai întinse păduri virgine, de fag, Greenpeace, a transmis pe o pagină de socializare că în Carpaţii româneşti se află cele mai întinse păduri primare din Europa. Conform aceleaşi organizaţii ţara noastră este o adevărată patrie europeană a pădurilor primare de fag, declarate în alte state parte integrantă a patrimoniului UNESCO.

,,Cele mai mari suprafeţe de păduri primare din zona temperată se găsesc în Carpaţii româneşti. Acestea adăpostesc cea mai mare populaţie de urşi din Europa, specii rare şi endemice, şi carnivore mari, precum râsul sau lupul.”, se arată pe pagina oficială a Greenpeace România.

Organizațiile de protecție a mediului din România trag un semnal de alarmă că fără ocrotire din partea legii, multe păduri riscă să dispară.

Două dintre cele mai faimoase și puternice organizații de protecție a mediului la nivel mondial, Greenpeace şi WWF, susţin că pentru protejarea pădurilor din România este nevoie de o serie de măsuri concrete. Nu în ultimul rând, România are o suprafaţă împădurită mult sub media ţărilor din Uniunea Europeană, sub minimul stabilit de 45%. Conform analizelor Greenpeace numai în 2015, zilnic, cel puţin 96 de arbori erau tăiaţi ilegal în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *